Sandalye Yapı Malzemesi

Sandalye Yapı Malzemesi

Sandalyeler evlerde, iş yerlerinde, kafelerde ve daha pek çok yaşam alanında kullanılan mobilyalardır. Oturma rahatlığı sağlayan, yorulduğunuzda soluklanabileceğiniz sandalye modelleri farklı yapı malzemeleri kullanılarak üretilir. Bu malzemeler eski dönemlerden bugüne farklılaşmıştır. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle beraber hem kullanılan malzemeler hem de ekipmanlar değişmiştir. Dayanıklı bir ürün ortaya çıkabilmesi için dayanıklı ham malzemeler kullanılır.

Sandalye Yapım Aşamasında Neler Kullanılır?

Sandalye yapım aşamasında kullanılan malzemeler genel kullanımı da etkiler. Kalitesiz bir ham malzeme sandalyenin dayanıksız olmasına neden olur. Özellikle metal malzemeler sandalyenin daha modern görünmesini sağlar. Ayrıca dayanıklılığını da artırır. Kullanılan teller dolu çelik malzemelerden üretilir. Bu malzeme suya ve darbelere karşı da dayanıklıdır. Bu sayede sandalyenin dayanıklılığı da artar. Kol bölümlerinde ve ayaklarında bulunan ahşaplar ise daha estetik bir görünüme kavuşmalarını sağlar.

Farklı ebat ve şekillerdeki sandalyeler hazırlanırken şerit testere makineleri de kullanılır. Bu sayede istenilen ölçülerdeki ürünler daha rahat hazırlanır. Yapım aşamasında kullanılan bir diğer alet CNC makineleridir. Bu makineler özellikle sandalyelerde kanal açmak için kullanılır. Genelde demir yüzeylerde etkili sonuçlar elde edilir. Teknolojinin gelişmesiyle beraber CNC makinelerinin kullanımı da artmıştır. En önemli özellikleri ise sandalyelerin daha dayanıklı ve sağlam olmasına yardımcı olurlar. Özellikle sırt bölgesinde kullanılan metaller CNC ile şekillendirilir ve kullanıma hazır hale gelir.

Sandalye Yapı Malzemeleri Kullanılırken Nelere Dikkat Edilir?

Sandalyeler hem tasarım olarak dikkat çekici olmalı hem de sağlam olmalıdır. İç ve dış mekanlar için özel olarak üretilen modeller vücut proporsiyonu ile de uyumlu olmalıdır. Bel, sırt, kalça ve bacak bölgelerinin ağrımaması için de ergonomik tasarımlar elde edilmelidir. Oturma genişliği, oturum yüksekliği ve toplam yükseklik ölçüleri belirli kriterler doğrultusunda belirlenir ve üretim esnasında kullanılır. Ayrıca taşıma kapasitesi de oldukça önemlidir. Kullanılan ahşap ve metal malzemeler en az 150 kg taşıyabilecek dayanıklılığa sahiptir. Bunun için üretimde kullanılan yapı malzemelerinin birbirleri ile çok iyi şekilde birleşmeleri gerekir. Bu sayede rahat bir oturma deneyimi de sunmuş olurlar.