Bar Sandalyesi

Bar Sandalyesi

Kafe, restoran, bar ve benzeri alanlarda sıklıkla karşılaşılan bar sandalyelerinin farklı özelliklerine dikkat etmek, bu ürünlerin sahip olması gereken özellikleri bilmek demektir. Bir kafe, bar ya da restoranda oturacak olan kişilerin ise rahat etmesi ve bar sandalyesinde oturması için onları teşvik etmek aslında hem alanda daha az yerin kullanılmasına hem de her alanın iyi şekilde değerlendirilmesine olanak tanıyabilecektir.

Bar Sandalyesi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Bar, restoran ve benzeri alanlarda sahip olunan alanı verimli şekilde kullanmak için kullanılabilecek her yeri sandalye ve masalar ile doğru hesaplamalarla değerlendirmek gerekir. Bar sandalyeleri de aslında tam olarak bu noktada son derece işlevsek ürünlerdir. Tercih edilen bar sandalyelerinin az yer kaplayan modeller olması gerekir. Bu sayede kullanılmadığında ortada kalabalığa neden olmayacaktır. Ayrıca tercih edilen bar sandalyesinin rahat oturulabilen konforlu bir yapısı olması da gerekmektedir. Buna ek olarak bar sandalyelerinin yüksekliğinin tezgah ya da bar kısmı ile orantılı şekilde yüksekliğinin ayarlanması gerekir.

Bar sandalyesi seçimi yapılacağı zaman bu sandalyelerin sağlamlığına ve ayak kısmının yere iyi şekilde tutunmasına dikkat etmek gerekir. Kaymaz tabanlı olacak şekilde tasarlanan bar sandalyeleri yere iyi şekilde tutunur ve bu sayede bar sandalyesinin kayması ya da oturan kişinin sandalyeden düşmesi de pek mümkün olmaz. Yüksek olan bu modellerin ayrıca kolay şekilde oturulabilmesi için ayaklığının olması şarttır. Uygun boyutlarda bir ayaklığı olan, rahat ve kullanışlı şekilde tercih edilebilen bar sandalyeleri; farklı alanlarda tercih etmeye uygundur.

Bar Sandalyesi Hangi Açıdan İşlevseldir?

Bar sandalyeleri, barın ön kısmında kullanmak için son derece uygun ürünlerdir çünkü masalarda kullanılan sandalyeler bu alan için daha alçak kalabilecektir. Aynı zamanda çok daha fazla yer kaplayacaktır ancak bar sandalyeleri hem daha az yer kapladığından hem de çok daha yüksek hale getirilebildiğinden dolayı kafe, restoran ve barlarda çok daha işlevsel olacak şekilde tercih edilebilmektedir. Son dönemlerde evlerde de bar sandalyelerinin kullanımı yaygınlaşmıştır çünkü bu ürünler ev içerisinde de daha az yer kaplayan sandalyeler haline gelmiştir.