Kafe Sandalyesi

Kafe Sandalyesi

Kafe sandalyesi klasik ev sandalyelerinden daha farklı ve özelliklidir. Kafe ve restoran gibi yerler insanların sosyalleştiği, rahatça ve geniş vakit geçirdiği alanlardır. Her kafe müşterisine rahat hissettirmeyi amaçlar, masa ve sandalye takımlarında ergonomik, konforlu yapıya dikkat eder. Kafelerin görünen yüzünü de oluşturan masa ve sandalyeler, dekorasyonun genel görüntüsüne uyum sağlamalıdır.

Kafe sandalyesi modelleri için dar bir çerçeve çizmek çok zor. Çünkü kafe dekorasyonu son yılların en dikkat çekici dekorasyon tarzları arasında boy gösterdiği için sandalye tasarımları çok gelişmiş tasarım özelliklerine sahip. Sandalyelerde oturma alanları geniş ve rahat tutularak kişilere hareket alanı kazandırır. Sırt yaslama yeri ise ergonomik yapıya göre geliştirilir. Kafelerde sosyalleşmek ya da bilgisayarıyla çalışmak isteyenler, fiziksel anlamda rahat, sağlıklı hissedecekleri sandalyeleri tercih ederler. Müşterinin alışkanlıklarını gözeten kafe sahipleri, tasarımda bu detaya ağırlık verir.

Kafe Sandalyesi Modelleri

Kafe sandalyesi modelleri ahşap, metal, tel gövdelerden oluşur. Gövdeler minderle ya da kumaş döşemelerle desteklenir. Kumaş döşemeler her ne kadar zengin ve renkli bir dekorasyon sunsa da aslında temizlik açısından kafenin iş yükünü ağırlaştırabilir. Minderli sandalye modelleri ise bu anlamda daha pratiktir. Minderleri temizlemek, değiştirmek, düzenli tutmak her zaman kolaydır.

Kafe sandalyesi çeşitleri için yükseklik de önemli etkendir. Sandalyelerin çok yüksek olması kafe müşterisinin rahatlığını önler. Kafelerde masa düzenine uygun yükseklikte sandalye seçilir. Kafelerde bar tezgâhı varsa ise bu alanlarda yüksek bar sandalyesi tercih edilir. Kafenin alanı, dekorasyon stili modellerin seçimini etkiler. Örneğin, küçük kafelerde sandalye ve masa takımları genellikle minimal, kibar tasarımdan oluşur, çok fazla masa takımının kullanılabilmesini sağlar. Geniş ya da bahçeli kafelerde ise tasarım yine kibar ve modern olmakla birlikte daha geniş tutulabilir. Tamamen kullanım alanı etkilidir.

Theia Tasarım’dan Modern Kafe Sandalyeleri

Theia Tasarım, modern ve konforlu kafe sandalyesi tasarımları ile Türkiye’nin dört bir köşesindeki kafelere dekorasyon desteği vermektedir. Kafelerdeki modern dekorasyon beklentisine şık, zamansız, modern ve ince stil anlayışına sahip tel sandalyeler modelleri ile karşılık veren Theia Tasarım, ekonomik bir alışverişe de zemin hazırlamaktadır. Theia Tasarım, yüksek stil kafe sandalyeleriyle yenilikçi dekorasyona şık imzalar atmaktadır.