Masa Üretimi

Masa Üretimi

Şehirli insanların yaşadığı ortamlarda en az bir tane de olsa büyük veya küçük masa bulunuyor. Peki her zaman böyle miydi? Geçmişte masa kültürü yoktu ve insanlar yemeklerini daha farklı şekilde yemekteydi. Geçmişimize baktığımızda Osmanlı imparatorluğunun son dönemine kadar çatal kaşık kültürünü de göremeyiz. Kaynaklara göre ilk masalar Mısırlılar tarafından meydana gelmiş ve kullanılmıştır. Sehpaya benzeyen gümüş ve bronz karışımlı maddelerle bir araya getirilen, her ihtiyaca yardımcı olan masalar üretilmiştir. İlerleyen zamanlarda dikdörtgen ve yuvarlak masalar üretilmiştir .

Doğu Roma İmparatorluğu döneminde masalar çoğunlukla ahşap veya metal maddelerden meydana getirilirdi, ayakları özel tasarlanmış iplerle birleştirildi. Batı Avrupa'da bazı toplumsal sorunlar nedeniyle masalar derme çatma bir hal almıştı. Daha kullanışlı olan ahşap işciliği yuvarlak küçük masalar, 14. yüzyıldan sonra günlük yaşamımıza girerek hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Daha sonraları yemek masaları ise ilk defa 16. yüzyılda üretilmiştir.

Masa Üretimi Nasıl Yapılır?

  • Zevkinize uygun bı renkte ağaç seçilir ve istediğiniz ölçüde sipariş edilir.
  • Ardından seçtiğiniz renge ve ayarladığınız ölçüye uygun masa ayağı seçilir.
  • Panelin kenarı 80 toz zımpara ile belirlenen yumuşaklığı gelene kadar yumuşatılır.
  • Panelin büyük 2 yüzeyi 120lik zımpara ile pürüzleri giderilir.
  • Tezgah yağı ile bütün yüzeyler yağlanır ve bir gün kuruması için beklenir.
  • Beklemeden sonra 150lik zımpara ile hafifçe zarar vermeden pürüzleri alınır.
  • Tezgah yağı ile bütün yüzeyler tekrar yağlandiktan sonra 1 gün daha beklenir.
  • Ayarladığınız ayaklar belirtilen yerlere düzgünce monte edilir ve masa kullanıma hazırdır.

Masa üretiminde masif ahşap kullanılır. Masif ahşap oldukça kolay bulunan klasik bir malzemedir . Oldukça dayanıklı ve onarımı kolaydır. Ona nazaran çam, akasya, mango ve tik daha popüler, daha ucuz alternatiflerdir. Masif ahşap diğerlerine göre daha pahalıdır. Ama üreticiler bu masif ahşap fiyatını biraz daha düşürmek için çalışıyorlar. Yapı marketlerde cebinize uygun 200 TL den başlayan fiyatlarla ahşap masalar bulmak mümkün.