Sandalye Çeşitleri

Sandalye Çeşitleri

Sandalye eski zamanlardan beri kullanılan ve gücün simgesi olan materyallerdir. Eski zamanlarda sadece hükümdarların kullandığı sandalyeler insan hayatında oldukça önemli bir yere sahiptir. Sandalye seçimi yaparken konfora, kaliteye ve dekorasyona uyumlu olması gibi birçok detaya dikkat edilmelidir. Birçok çeşide sahip olan sandalyelerin bazı çeşitlerinden bahsedeceğiz.

Ahşap Sandalye

Günümüz şartlarında en çok tercih edilen sandalye modellerinden olan ahşap sandalyeler iç ve dış mekânlarda dekorasyonun en önemli elemanları arasında yer alıyor. Ahşap sandalyeler mekânlara estetik bir görüntü kazandırıyor. Birçok ev ve mekânda ve yemek masalarının yanında tercih edilen bu sandalye modelinin kollu ve kolsuz seçenekleri bulunmaktadır. Ahşap sandalyeler, birçok sandalye çeşidi olmasına rağmen en çok tercih edilen modeller arasındadır.

Bar Sandalyesi

Bar sandalyeleri sadece bar gibi mekânlar için tasarlanmamaktadır. Özellikle tezgâh arkalarında çalışan kişiler için tercih edilen modellerdir. Bar sandalyeleri özel olarak üretilebilmektedir. Ayrıca belirli boyutları mevcuttur. Bar sandalyeleri bar masalarının etrafında kullanılabilir. Sabit ayaklı ve amortisörlü modelleri vardır. Bar sandalyelerinin de her modelde olduğu gibi kollu ve kolsuz seçenekleri vardır. Ayak şekillerine göre ayrışan modelleri de bulunmaktadır. Krom ve metal ayak olmak üzere farklı türleri bulunmaktadır.

Metal Sandalye

Metal elementinden oluşan bu sandalye türü demir, krom, alüminyum metal çeşitlerinden üretilmektedir. Tamamı metalden üretilen metal sandalyeler genel olarak dış mekânlarda kullanılmak üzere alınır. İç mekânlarda kullanılan metal sandalyeler sadece ayakları metal olan sandalye çeşitlerindendir. Ayak bölümü metal üst bölümü plastik olan sandalye modelleri mekânlara şıklık kazandıracaktır.

Tel Sandalyeler

Tel sandalye Metal grubunda yer alan sandalye modellerindendir. Estetik bir görüntüye sahip olan bu sandalyeler genellikle 5 mm tellerden oluşmaktadır. Türkiye’de maliyeti düşük olduğundan dolayı oldukça fazla tercih edilen bir modeldir. Bu modelin üretimi kolay ve maliyeti düşük olduğundan uygun fiyatlıdır.

Sandalye fiyatları üretimine malzemesine ve işçiliğine göre şekillenmektedir. Ülkemizde birçok sandalye firması bulunmakta ve birçok firma farklı kalitede ürünler üretmektedir. Sizlerde kaliteli sandalye modelleri hakkında bilgi almak isterseniz www.theiatasarim.com adresi üzerinden birbirinden farklı sandalye çeşitleri ve modellerine bakabilirsiniz.