Tasarım Kanepe

Tasarım Kanepe

Bir kanepe seçmek, verebileceğiniz en önemli mobilya kararlarından biridir. İşten sonra veya hafta sonu dinlenmek, TV izlemek, arkadaşlarınızı ve ailenizi ağırlamak, şekerleme yapmak gibi pek çok konuda tasarım kanepe size avantaj sunacaktır. Bununla beraber tasarım kanepeler, iç mekanınıza uyum sağladığında daha hoş bir görüntü vadedecektir.

Tasarım Kanepe ile Odalarınızı Güzelleştirin

Başarılı bir iç tasarım için, şeklini ve rengini seçmenin yanı sıra doğru tasarım kanepe ölçeklendirmesi bir zorunluluktur. Sonuçta, bu mobilya parçası çoğu oturma odasının ana özelliğidir. Herhangi bir mobilya parçasının, bir odadaki herhangi bir tasarım detayını veya özelliğini gölgede bırakmaması adına, alanın yanı sıra çevresinde yeterli sirkülasyona sahip olduğundan emin olmak gerekir.  Çok büyük bir kanepe odayı orantısız bir şekilde kaplayacak ve çok küçük bir kanepe ise işlevine hizmet etmeyecektir.

Tasarım kanepe söz konusu olduğunda kanepenin şekli de önemli bir husustur. Odanın tavanı alçaksa, tasarımı odanın yüksekliğiyle orantılı tutmak için alt sırtlı bir kanepe tercih edin. Düşük sırtlı bir tasarım, daha normal tavan yüksekliklerinin altında ekstra alan yanılsaması da yaratabilir.

Oturma odasının nasıl kullanıldığı da önemli olabilir. Kütüphane veya çalışma odası olan bir oda için daha uzun bir kanepe tercih etmek isteyebilirsiniz. Bir kanepenin hatları kavisli veya köşeli olabilir. Odadaki diğer mobilya seçeneklerine göre birincisi tercih edilebilir. Kanepenin genel formu veya şekline ek olarak; kollarına da odaklanın. Hacimli kollar genellikle bir odadaki akışı engelleyebilir. Kanepenin kollarının boşluktaki görüş hatlarını nasıl etkileyeceğine özellikle dikkat edin. Bir pencerenin veya odanın diğer özelliklerinin görünümünü engellememelidirler.

Tasarım Kanepede Renk Faktörünü Dikkate Alın

Tasarım kanepe için seçtiğiniz renk, odada ne kadar hâkim göründüğünü etkileyecektir. Bu nedenle renk tonunu alanın genel renk şemasının bir parçası olarak düşünün. Bir oturma odası için, daha cesur bir kanepe rengi seçmek istenebilir. Yastıklarla süslenmiş geniş ve rahat bir tasarım kanepe, özellikle mavi gibi çarpıcı bir renkle kaplanmışsa, bir odada göze çarpan bir özellik olabilir. Oda, dinlenmek veya aile ile bir film izlemek için rahat bir alan olarak tasarlanmışsa, o zaman kanepenin odanın öne çıkan bir özelliği olması gerekir.